Toekies

Toekies geeft vluchtelingkinderen in Nederland een gezonde start, de kans om zichzelf te ontplooien en hun dromen te kunnen vervullen. De sociale onderneming is opgezet door Enactus Utrecht en verkoopt shirts van 100% duurzaam en organisch materiaal. Het design daarbij is gebaseerd op de dromen van vluchteling kinderen. Door te tekenen verwerken deze kinderen hun nare ervaringen en durven ze weer te dromen!

Dromen

Toekies richt zich op de dromen van de vluchteling kinderen. Door deze kinderen hun ervaringen en dromen te laten tekenen, kunnen ze hun gevoelens weer een stukje beter verwerken.

Onderwijs

Onderwijs speelt een belangrijke rol in het welzijn van deze kinderen. Omdat elk kind recht heeft op onderwijs helpt Toekies hieraan mee door de kinderen van schriften en potloden te voorzien.

Integratie

Toekies stimuleert al vanaf het begin de integratie van vluchtelingkinderen. Dit gebeurd door bijvoorbeeld het drietalige boek van ‘Welkom in Nederland”. Hiermee worden zowel kinderen, als ouders geintroduceert in de Nederlandse cultuur.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Toekies!