Actueel

5 april 2019 / Actueel

HIGHLIGHTS VAN DE MAAND – MAART

De Nationale Competitie is weer in zicht wat betekent dat de Enactus teams druk bezig met de voorbereidingen. Bovendien zijn de meeste teams al actief met het werven van nieuwe bestuursleden voor het bestuursjaar 2019-2020. Leuke, drukke tijden komen er aan en ook afgelopen maand is er weer van alles gebeurd bij Enactus – hierbij..

Lees verder
4 maart 2019 / Actueel

Start van de social startup accelerator

Afgelopen weekend zijn we van start gegaan met het social startup Accelerator programma! Na een uitgebreide kennismaking (inclusief Yoga workshop) zijn Mevrouw Cous en Arbor direct aan het werk gezet door Coen en Fransje. Met elkaar hebben we de pitch, het BMC (business model canvas) en plan van aanpak richting Enexit opgesteld! Met veel passie..

Lees verder
1 maart 2019 / Actueel

Highlights van de maand

Bij Enactus kijken we met trots terug op de eerste 2 maanden van 2019! Verbinding, impact, netwerken en vernieuwing stonden weer centraal de afgelopen twee maanden. Met 14 actieve Enactus studenten teams én 57 projecten & sociale ondernemingen, vinden er aan de lopende band ontwikkelingen plaats. Om een beetje inzicht te krijgen introduceert Enactus Netherlands de highlights..

Lees verder
1 februari 2019 / Actueel

De Social Startup Accelerator

1 maart start de social startup accelerator van Enactus Netherlands. Hier wil je aan deelnemen! Klik hier voor meer info.

Lees verder
12 december 2018 / Actueel

Bestuursintervisie II

Afgelopen vrijdag vond alweer de tweede bestuursintervisie plaats voor alle Enactus teams bij onze partner Gemeentevervoersbedrijf (GVB) in Amsterdam. Een inspirerende dag die werd afgetrapt in de CCV (Communicatie Centrum Vervoer), de centrale verkeersleiding van de GVB. Zo leerden de studenten dat er 2000 camera’s hangen in de 6 stations van de Noord-Zuidlijn. Talitha Koek,..

Lees verder
23 november 2018 / Actueel

Lustrumevent

Wij kijken terug op een geslaagde lustrumviering in de Johan Cruijff ArenA. We hebben genoten en kijken nu al met plezier uit naar de volgende 15 jaar vol met verantwoord & ondernemend leiderschap. Inspirerende sprekers Willemijn Verloop (directeur & oprichter Social Enterprise NL) en Ynzo van Zanten (de choco evangelist van Tony’s Chocolonely) benoemde het..

Lees verder
1 november 2018 / Actueel

Lustrum: Pianiste met een bijzonder verhaal – Iris Hond

Concertpianiste Iris Hond vertelde afgelopen zomer haar verhaal bij Pauw (BNN-VARA). Zij liet zo’n indruk achter dat wij haar hebben uitgenodigd om op te treden tijdens ons lustrumevent 16 november. Iris verliet op haar 14e haar ouderlijkhuis om in Den Haag aan het conservatorium piano te studeren. Ze kwam in een gastgezin terecht waar ze werd..

Lees verder