Studenten

Actief lid zijn van Enactus biedt enorme kansen voor je carrière, je persoonlijke ontwikkeling en je positieve bijdrage aan een eerlijke en duurzame wereld. De nauwe samenwerking met topbedrijven en hoger onderwijsinstellingen levert een unieke ervaring op voor de toekomst. Daarbij breng je bij Enactus theorie in praktijk door maatschappelijke vraagstukken aan te pakken middels ondernemende actie.

Jaarlijks sluiten 500 studenten zich aan bij Enactus teams door heel Nederland. Zij ontwikkelen zich tot ondernemende en verantwoorde leiders door middel van het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken en het opzetten van sociale ondernemingen.

Samen één missie

Als je lid wordt van een van de veertien Nederlandse Enactus Teams, sluit je je aan bij Enactus World Wide, het grootste netwerk ter wereld dat zich toelegt op het investeren in studenten als verantwoorde en ondernemende leiders. Met 72.000 deelnemende studenten op 1.730 campussen in 36 landen is het leven van 1,3 miljoen mensen is in 2017 verbeterd.

Enactus student

Een Enactus student ontwikkelt zich tot een ondernemende en verantwoorde leider en zal zo de rest van zijn/haar leven een positieve impact hebben op de maatschappij.

Enactus is vormend voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten: zelfkennis, empathie, besluitvaardigheid, overtuiging en daadkracht.

De Teams zijn interdisciplinair; studenten van alle studierichtingen zijn welkom. De verscheidenheid binnen de teams zorgt ervoor dat er voor de uiteenlopende werkzaamheden voor de projecten altijd passende kennis en kunde beschikbaar is. Enactus Netherlands verzorgt trainingen op maat aan studenten zodat zij hun werk voor de projecten nog beter kunnen uitvoeren.

Sluit je aan bij een Enactus Team