WINNAAR RON JANSEN SPIRIT AWARD 2018 – LAURA NIEBOER

“De Ron Jansen Spirit Award heeft een enorme impact op mijn leven gehad. Ik heb mezelf beter leren kennen, ik heb geleerd waar mijn krachten
liggen maar bovenal heeft het me meer zelfvertrouwen gegeven. Daarnaast heb ik  mijn leiderschapsvaardigheden ontwikkeld. Ik heb ontdekt
waar mijn echte drijfveren en ambities liggen.  Nu weet ik waar ik voor sta en wat ik wil in het leven.”  – Winnaar Ron Jansen Spirit Award 2018

 

Biografie 

Naam: Laura Nieboer

Leeftijd: 22

Studie: Master Public Policy and Human Development @ United Nations University – Risk &  vulnerability

Enactus carriere: Oud voorzitter Enactus Maastricht 2017-2018

Onderneming: Pieke – Broodbier (bier gemaakt van oud brood). Met Pieke-Broodbier, opgericht onder de vleugels van Enactus, wil Laura mensen laten praten over voedselproductie en voedselverspilling. Eind vorig jaar won ze met haar onderneming zelfs de ‘Maastricht Student Entrepreneur Award’! Door de prijs die ze won ging het heel snel met Pieke-broodbier.  “Ik krijg er enorm veel energie van en momenteel zit ik op een punt waarbij ik moet gaan bepalen hoe ik nu verder moet gaan ’.

De prijs van de Ron Jansen Spirit Award: Future Leadership Mentoring Program powered by Ebbinge.

De prijs bestaat onder andere uit verschillende sessies met Ebbinge. De eerste twee sessies werden begeleid door partner en eigenaar Sacco van de Velde, en zijn gericht op ‘jij’ als persoon. Je begint met  een management persoonlijkheid test. Daar komt o.a. uitrollen wat je leiderschapsstijl is. Ook geeft het inzicht in je persoonlijkheid, je krachten en drijfveren. Vervolgens reflecteer je op de uitkomsten.

“Dit is het meest waardevolle wat ik in tijden heb gedaan.  Hoe vaak sta je nou echt bij jezelf stil? Bovendien is Sacco een fantastische man: een geweldige  luisteraar en een hele goede coach. Door de sessies met Sacco ben ik ook bewuster geworden van mijn gedrag. Wat zo super gaaf is aan deze prijs is dat het op het juiste moment in mijn leven komt. Ik ben nog jong en kan nog makkelijk veranderen. Bovendien heb ik al werk ervaring opgedaan bij Enactus waardoor ik ook echt goed kan reflecteren.”

Tijdens de tweede persoonlijke sessie bekijk je jezelf vanuit de ogen van een ander. Een confronterende, bevestigende en zeer leerzame  sessie, volgens Laura.

“Je krijgt een completer beeld van jezelf door de sessies. Ik heb meer inzicht gekregen in wat ik kan, waar mijn drijfveren liggen en welke
 carrière bij mij past.”

“Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Überhaupt alleen al dat de managing partner van Ebbige per sessie drie uur met mij ging zitten en volle aandacht voor mij had. Ik voelde mij vanaf moment een op mijn gemak. Dit programma is voor mij van onschatbare waarde en een uitkomst voor de rest van je leven, vooral omdat je onder zo’n goede begeleiding met jezelf bezig bent en reflecteert. Als je jong bent is zo’n kans bijna de Holy Grail. Je bent echt met zelfontwikkeling bezig in een tijd waar alles zo snel gaat. En omdat ik bij Enactus heb gezeten heeft deze prijs extra waarde,  je kan namelijk de tijd bij Enactus gebruiken als reflectie materiaal voor de oefeningen in de sessies.

Ook onderdeel van het programma is een meeloop dag met een CEO. Laura gaat een dagje mee met Eugène Sterken, CEO van Ahrend.