Rebottled wint stimulansprijs Social Dragons Den

Rebottled won donderdag de stimulansprijs tijdens de Enactus Social Dragons Den. Een mooie kroon op het harde werken van het team van Jermain van der Graaf en sociaal ondernemer buddy Mireille Geijssen van I-did.

Wat is er veel gebeurd het afgelopen half jaar; de 4e editie van het Social Startup programma. Rebottled is een zelfstandige onderneming geworden, Potje Met groeit door het mooie partnernetwerk dat is opgebouwd en Onder de Pannen is zo stoer geweest om het business concept om te gooien.

Vier dragons  – Kees Klomp (Purpose People) Gloria van Ewijk (Life Impact Company), Stefan Wobben (Concept7) en Diederik Mutsaerts (Rabobank) bogen zich over de vraag welke startup het afgelopen half jaar de meeste impact heeft gemaakt en durf heeft laten zien.

Het Social Startup programma – dat wordt gefinancierd door CCHO (Fonds voor opleiding en ondernemerschap) – is in 2015 begonnen. Kansrijke sociale projecten worden tijdens een accelerator programma begeleid naar een volgende stap. Juist de stap van project naar bedrijf is cruciaal voor blijvende sociale impact. Het programma heeft al diverse sociale ondernemingen voortgebracht waaronder Baking Power, Energiekliek, Klikstart, Rebottled en De Buren Bakken als concept binnen Cordaan. Nieuw deze editie was de samenwerking met buddies: ervaren sociaal ondernemers die de studenten startups begeleiden. Social Powerhouse zorgde voor de match tussen startup en buddy.