Highlights van de maand

Bij Enactus kijken we met trots terug op de eerste 2 maanden van 2019!

Verbinding, impact, netwerken en vernieuwing stonden weer centraal de afgelopen twee maanden. Met 14 actieve Enactus studenten teams én 57 projecten & sociale ondernemingen, vinden er aan de lopende band ontwikkelingen plaats. Om een beetje inzicht te krijgen introduceert Enactus Netherlands de highlights van de maand. Maar vergeet vooral niet de teams en projecten te volgen op sociale media om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, ontwikkelingen die stuk voor stuk bijdragen aan een eerlijke, duurzame wereld.

ENACTUS TEAMS – highlights

Arbor – sustainable notebooks van Enactus Maastricht gaat als een speer! Radio-interviews, een grote order van Heineken en nog veel meer!

Enactus Wageningen is met onderneming UniPlastic te zien in het magazine van de Rabobank nadat ze in december met de koning rond de tafel hebben gezeten!

Ook Enactus Eindhoven haalde de media met de interactieve prullenbak BrightBin! En de studenten hebben, tot hun vreugde, toestemming van de gemeente Eindhoven gekregen om hun interactieve prullenbak op verschillende plekken in de binnenstad te testen!

Enactus Utrecht heeft een hele leuke bestaande onderneming onder haar hoede genomen, Spelender Grijs. “Als SpelenderGrijs entertainen wij in alle soorten seniorenhuizen in Nederland! Onze studentartiesten zijn van alle markten thuis.”

Enactus UvA kwam met een nieuwe onderneming: BikeBoys redt fietsen uit het depot, recycled deze en verkoopt deze aan internationale studenten. De internationals kunnen de fiets weer terug verkopen aan BikeBoys als de studieperiode in Amsterdam er op zit. Hiermee dragen zij bij aan SDG doel 11 (duurzame steden & gemeenschappen) en SDG 12 (verantwoorde consumptie & productie).

 

 

EMPOWERED BY ENACTUS – highlights

Pieke Broodbier

Laura Nieboer (voorzitter Enactus Maastricht 2017/2018 en winnaar van Ron Jansen Spirit award) heeft met haar onderneming Pieke Broodbier – een jaar lang een Enactus onderneming geweest – de Maastricht Student Entrepreneur Award prijs gewonnen. Door de prijs kreeg Pieke Broodbier veel publiciteit. Grote stappen op weg naar een revolutionaire sociale onderneming worden gemaakt. Zeker eentje om goed in de gaten te houden!

 

REBOTTLED – Launch party

Rebottled, begonnen onder de vleugels van Enactus en oud deelnemer van onze Social Startup Accelerator vierde 12 februari met een launch party dat de Rebottled revolutie nu echt begonnen is! De onderneming maakt van lege wijnflessen drinkglazen. De organisatie is grote stappen aan het nemen: het sluiten van grote partnerschappen zoals met Albert Heijn, een item bij de NOS én Rebottled is een steeds grotere naam aan het worden in de wereld van duurzaamheid & sociaal ondernemen.

“Ons drinkglas is het icoon voor de transitie naar een circulaire economie. De start van een goed gesprek en een verhaal dat je kan uitdragen aan iedereen. Maar ons product staat symbool voor zoveel meer.”

 

EVENTS – highlights

PARTNEREVENT

Eind januari kwamen onze partners samen op de executie floor van het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht. Een schitterende locatie, een inspirerende toespraak van Rabobank CHRO Janine Vos over ‘the future of work’, leerzame workshops en goede pitches van studenten, maakte de dag tot een groot succes!

 

HALFJAALRIJKS LEDENEVENT

Tijdens het halfjaarlijks ledenevent kwamen we met alle actieve Enactus studenten samen om bij te praten en elkaar te inspireren. Vanuit het hoofdkantoor van partner Randstad gaven we vervolg aan het Heineken startevent. In september was er aandacht voor teambuilding, probleem-oriëntatie en ideation, de eerste drie fases van de Enactus routekaart. Middels verschillende workshops (gegeven door Randstad, Rabobank en KPMG) en een keynote focusten we nu op de pilot- en implementatiefase van de routekaart.

Heb jij zelf een ‘Enactus highlight’ voor komende maand? Schroom dan niet deze te mailen naar info@enactus.nl

(Quotes van bestuursleden met dank aan Authentiek Leiderschap)