HIGHLIGHTS VAN DE MAAND – MAART

De Nationale Competitie is weer in zicht wat betekent dat de Enactus teams druk bezig met de voorbereidingen. Bovendien zijn de meeste teams al actief met het werven van nieuwe bestuursleden voor het bestuursjaar 2019-2020. Leuke, drukke tijden komen er aan en ook afgelopen maand is er weer van alles gebeurd bij Enactus – hierbij wat van onze hoogtepunten op een rij.

SOCIAL STARTUP ACCELERATOR

Begin maart ging de SOCIAL STARTUP ACCELERATOR van start. De accelerator is bedoeld voor projecten die aantoonbaar hebben laten zien de potentie te hebben om als sociale onderneming op eigen benen te staan. In dit vier maanden durende traject wordt het team intensief begeleid richting een exit van Enactus Netherlands. Dit jaar doen Mevrouw Cous (Enactus UvA), Klikstart (Enactus Utrecht) en Arbor-Sustainbale Notebooks (Enactus Maastricht) mee. Na een uitgebreide kennismaking (inclusief Yoga workshop) zijn de drie sociale ondernemingen in wording aan het werk gezet door Coen de Vries en Fransje Westermann. Met elkaar hebben ze de pitch, het BMC (businessmodel canvas) en plan van aanpak richting een exit opgesteld. Ook hebben ze al een creatieve marketing en leerzame business development workshop achter de rug.   

 

ENACTUS TEAMS – HIGHLIGHTS

Enactus Zuyd was te bewonderen op TV! RTV Maastricht maakte een item over het project Kafena: “We drinken met z’n allen gemiddeld zo’n 4 kopjes koffie per dag. Het koffiedik dat overblijft gooien we vervolgens weg. En als we in een hotel overnachten makenwe de zeepjes vaak niet op. Deze gaan eveneens met het afval mee. Zonde, zo vinden studenten van Zuyd Hogeschool. Onder de naam Enactus Zuyd, dat bestaat uit zo’n 24 jongeren, proberen zij maatschappelijke problemen te tackelen. Want koffiedik en overgebleven zeep kun je recyclen en zelfs samenvoegen!” Kijk hier het item! Ook nam Enactus Zuyd de Enactus Netherlands instagram over en lieten door middel van leuke stories en posts zien hoe ze de wereld eerlijker en duurzamer maken.

Enactus EUR – RotterJam gaat als een speer! Het project van Enactus EUR gaat eenzaamheid tegen door studenten en ouderen bij elkaar te brengen om jam te maken van seizoensgebonden ingrediënten. Bewonder hier het pracht artikel over het project in het AD! Ook won RotterJam afgelopen maand de @awesomerotterdam Pitch Night en sleepte daarmee een bedrag van 1000 euro binnen!

Enactus HHS – Het team van de Haagse Hogeschool beleefde een inspirerende dag bij Enactus Netherlands partner CONFED, gehost door niemand minder dan de CEO, Peter Hobbelen. Peter is een van de succesvolste sociaal ondernemers van Nederland.

EVENTS – HIGHLIGHTS

De 3e bestuursintervisie vond ook plaats in maart. Dit keer bij premium partner Nationale-Nederlanden (NN). Bestuurslid van Enactus Netherlands en HR directeur van NN, Suzanne Jungjohann, trapte de dag af met een persoonlijk verhaal over haar werkzame leven. Vervolgens beleefde de studenten onder toezicht van MaatschapWij  ‘the social leadership experience’.  En de terugkerende functie specifieke workshops door Ebbinge, Randstad, Allianz en Inspired By maakten de derde bestuursintervisie van het academisch jaar tot een leerzame dag! Inspiratie, kennisdeling en leiderschap in waarde gedreven business stonden centraal.