Heineken Startevent 2018

Afgelopen vrijdag 28 september was het weer zover. Het nieuwe Enactus-jaar werd ingeluid door alle Enactus leden vanuit heel Nederland! Wij mochten voor dit event weer gebruik maken van de altijd fantastische Heineken Experience in Amsterdam.

Enactus studenten werden hartelijk welkom geheten door Hans de Ruiter, HR-directeur bij Heineken. Hij vertelde over de stappen die het bedrijf aan het maken is voor een duurzamer en socialer Heineken.

Het vervolg van de dag stond in het teken van Enactus, haar partners, teams en manier van werken. Bovendien werd uitgebreid aandacht geschonken aan de Enactus Routekaart, dat de leidraad vormt voor het Enactus-jaar. De eerste drie fases van de Routekaart stonden centraal: de team fase, de probleem fase en de idee fase. Hoe vorm je een team? Welke maatschappelijke problemen los je op? Hoe kom je tot een ondernemersidee?

Enactus partners: Ormit, Randstad, Heineken, Rabobank en NN, en Knappe Koppen en Disgover verzorgden inspirerende workshops passend bij de fases. En als klap op de vuurpijl vertelde keynote Jolijn Creutzberg, oprichter van sociale onderneming Van Hulley, in een inspirerende toespraak vanuit welk probleem zij is gestart.

De studenten kregen tussen de workshops door de kans een ‘Enactus jaar in vogelvlucht’ te doorlopen. In groepjes voerden de studenten challenges uit om uiteindelijk tot een ondernemersidee te komen. En ook de internationale studenten werden welkom geheten bij Enactus en ondergedompeld in de organisatie.

Wat ook niet mocht ontbreken was natuurlijk de laatste officiële oefenpresentatie van het Enactus World Cup presentatieteam van de EUR! Wat stonden ze te shinen! Volgende week is het alweer zover, dan vertegenwoordigen zij Nederland in San Jose tijdens de Enactus World Cup.

Het alumni programma werd door niemand minder dan Kees Klomp verzorgd.  Een gepassioneerd voorvechter van de Betekeniseconomie en expert op het gebied van betekenisvol ondernemen. Recentelijk schreef hij hier een boek over.

De dag werd afgesloten met een heerlijk diner en de nodige drankjes en dansjes in de Heineken Experience. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en wensen alle studenten een heel inspirerend en vruchtbaar jaar toe! Samen, als verantwoorde en ondernemende leiders, werken wij aan een eerlijke en duurzame wereld.