Lustrum: Pianiste met een bijzonder verhaal – Iris Hond

Concertpianiste Iris Hond vertelde afgelopen zomer haar verhaal bij Pauw (BNN-VARA). Zij liet zo’n indruk achter dat wij haar hebben uitgenodigd om op te treden tijdens ons lustrumevent 16 november.

Iris verliet op haar 14e haar ouderlijkhuis om in Den Haag aan het conservatorium piano te studeren. Ze kwam in een gastgezin terecht waar ze werd misbruikt door haar gastouder. Omdat ze het misbruik geheim wilde houden kwam ze op straat te staan.

Op een van de eerste avonden op straat, kwam ze een dakloze tegen die haar hielp. Ze kreeg een bijzondere band met deze dakloze. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze periode in haar leven grote invloed gehad op hoe ze haar carrière vorm heeft gegeven. Zo gaf Iris ook concerten in o.a. ziekenhuizen, gevangenissen en psychiatrische inrichtingen.

Kortom, een concertpianiste met een wel heel bijzonder verhaal. Bij het lustrumevent komt Iris haar verhaal vertellen en ons betoveren met haar pianospel. Iris zet haar talent in om muziek te brengen waar het echt nodig is. Met het maken van muziek helpt zij minderbedeelden even bij het vergeten van al hun zorgen. Dit sluit mooi aan op het thema van het lustrumevent: ondernemend & verantwoord leiderschap.

Enactus studenten, alumni en partners kunnen zich aanmelden door hier te klikken. 

Bekijk hier de impactvolle muziek van Iris Hond. Zien we je daar?