Bestuursintervisie II

Afgelopen vrijdag vond alweer de tweede bestuursintervisie plaats voor alle Enactus teams bij onze partner Gemeentevervoersbedrijf (GVB) in Amsterdam. Een inspirerende dag die werd afgetrapt in de CCV (Communicatie Centrum Vervoer), de centrale verkeersleiding van de GVB. Zo leerden de studenten dat er 2000 camera’s hangen in de 6 stations van de Noord-Zuidlijn.

Talitha Koek, MVO manager van GVB deelde op een hele persoonlijke manier haar kijk op verandering en leiderschap. Talitha stond stil bij verandering door de geschiedenis heen. Van vrouwen stemrecht tot de zwartepiet discussie.  “Niemand ziet het kantelpunt ooit aankomen en er is altijd een kleine groep die agendeert, volhoudt, voor gek wordt versleten (leiderschap toont!). Als een norm verschuift, is de verandering onomkeerbaar – en het verleden onvoorstelbaar. En verwacht vooral geen credits als gedachtengoed eenmaal breed gedragen is.” Dit vertaalde Talitha naar verandering en leiderschap in het bedrijfsleven. “Om structurele verandering door te voeren is purpose, moed, mildheid en tijd vereist”.

Nienke den Os van Authentiek Leiderschap inspireerde iedereen met haar workshop over authentiek leiderschap: “Authenticiteit gaat over purpose, betekenis, zingeving. Wie ben ik, waar sta ik voor, wat maakt mij gelukkig, wat is mijn purpose?” En natuurlijk werden er weer functiespecifieke workshops gegeven. Dit keer door partners Ebbinge, Allianz, Randstad en Inspired by.