Mentee aan het woord

Selim Yildizeli – Enactus VU finance manager & mentee van Hans Peter van der Horst (partner bij KPMG) 

Hans Peter heeft mij aan het begin gezegd dat ik zelf proactief moest zijn en met vragen naar hem toe moest komen. Dat heb ik gedaan. Voornamelijk op het gebied van samenwerking en wat mijn doelen en ambities waren. Daar heeft hij mij heel goed bij geholpen. Problemen waar wij met ons Enactus bestuur tegenaan liepen heeft hij natuurlijk al mee gemaakt omdat KPMG zo’n grote organisatie is. Erg waardevol dus. Ook heeft hij mij in contact gebracht met iemand van IKEA! Een van mijn ambities is namelijk om een Turkse IKEA op te richten. Hans Peter kent daar iemand dus ik heb volgende week een belafspraak geregeld via hem! Hier ben ik hem ook heel dankbaar voor. Daarnaast konden we ook praten op persoonlijk niveau en als ik problemen heb, kan ik hem altijd bellen.

Hans Peter heeft mij voornamelijk ondersteund in de uitvoering van mijn doelen en ambities. Ook heeft hij mij geleerd hoe ik bepaalde zaken kan aanpakken, op het gebied van communicatie bijvoorbeeld.

Ik pas direct al toe in de praktijk wat ik van Hans Peter leer. Wat ik mij goed kan herinneren is dat hij zich voorafgaand aan een gesprek goed voorbereidt. Dus in dat opzicht is hij politiek heel sterk. Dan heeft hij al bepaalde scenario’s die hij opschrijft. Dit ben ik nu ook aan het doen. Als ik iemand wil spreken dan bedenk ik van tevoren wat ik uit het gesprek wil halen. Dat heb ik van hem geleerd.

Ik heb gelukkig een hele goed match gehad met mijn mentor. Ik had het gevoel dat we gewoon normaal en goed konden praten over belangrijke zaken. Het ging dan eigenlijk vanzelf. Als ik hem wilde spreken kon ik gewoon een afspraak inplannen. Hij is altijd supportive en geïnteresseerd. Ik hoop dat wij ook na de afloop van het mentorprogramma in contact blijven want mensen zoals Hans Peter wil ik graag dichtbij mij houden, die zijn heel waardevol.