Netherlands

Enactus Worldwide

Save a Bike

Projectfeiten

  • Al 6 jaar worden onze blauwe sociale fietsen verkocht om Tilburg kleurrijker en socialer te maken
  • 550 fietsen opgeknapt en verkocht
  • 22 succesvolle deelnemers die nu in de reguliere arbeidsmarkt werken

Save a Bike

Enactus Universiteit van Tilburg

Kansen zien

Save a Bike levert goedkope en goed functionerende gerecyclede fietsen aan studenten voor zowel verkoop als verhuur. De verkoop van deze fietsen helpt mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen. Met het project worden fietsen gerecycled en daarmee draagt het project bij aan een schonere stad. Oude fietsen, bestemd voor de stort, worden nu hergebruikt.

Actie ondernemen

Save a bike werkt samen met Motorcycle Support Nederland. Zij werken vanuit de gedachte dat mensen zinvol en relevant werk moet worden gegeven en dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich van daaruit kunnen ontwikkelen en verder komen. Hier word in een veilige omgeving ervaring opgedaan om in de arbeidsmarkt aan de slag te gaan. Het repareren van fietsen voor Save a Bike is daar een onderdeel van. Kapotte en achtergelaten fietsen op de universiteit en rondom studenten complexen worden verzameld en in het recycling traject gestopt.

Vooruitgang mogelijk maken

De beneficienten zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het kunnen mensen zijn die vanuit een ziekte terug de arbeidsmarkt op willen, mensen die uit een detentie komen of op een andere manier tussen wal en schip zijn geraakt. Save a Bike biedt de beneficienten de mogelijkheid om te werken: een belangrijke stap richting zelfstandigheid. Door de scherpe prijs van de fietsen zorgt het project tevens voor een daling van de vraag naar gestolen fietsen onder de studenten.

Meer informatie?

Website:    www.saveabike.nl
Facebook:  https://www.facebook.com/SaveABike/?fref=ts