Netherlands

Enactus Worldwide

Kook Eiland

Projectfeiten

  • 12 vluchtelingenvrouwen
  • 6 verschillende landen
  • Omzet per borrel: € 600,-

Kookeiland

Enactus Universiteit Utrecht

Kansen zien

Eens iets anders dan een bitterbal bij de borrel? Kookeiland is een cateringproject dat Multi-culturele borrelhapjes maakt en verkoopt voor bedrijfsborrels, bereidt door allochtone vrouwen. Deze vrouwen hebben allen de ambitie om zichzelf te ontwikkelen.

Actie ondernemen

De vrouwen die in dit project betrokken zijn, leven veelal in een sociaal isolement. Hierdoor krijgen zij ondanks hun sterke ambitie niet de kans om hun doelen in onze maatschappij waar te maken. Kookeiland biedt de vrouwen binnen het project de mogelijkheid om over hun taalbarrière heen te stappen en zo uit hun isolement te komen, waarbij hun passie voor koken voorop staat.

Vooruitgang mogelijk maken

De vrouwen hebben weinig sociale contacten hetgeen lijdt tot verveling en vereenzaming. Ook hebben de vrouwen moeite met het vinden van werk, waardoor ze geen inkomen genereren en dus een lage levensstandaard genieten. Door het aanbieden van een werk- en leertraject aan deze vrouwen, kunnen zij leren werken in een organisatie en kunnen zij de Nederlandse taal leren. Kookeiland betaalt de vrouwen een financiële vergoeding en creëert een omgeving waarin de vrouwen nieuwe ervaringen en connecties op doen.

Meer informatie over Kookeiland: www.enactusutrecht.nlwww.kookeilandutrecht.nl

kookeiland