Netherlands

Enactus Worldwide

Amsterdam Underground

Amsterdam Underground

Enactus VU

Kansen zien

Amsterdam Underground werkt met (ex-) dak- en thuislozen, vaak met een psychiatrische en/of verslavingsprobleem. (Ex-)daklozen worden ingezet als gids van stadswandelingen in Amsterdam. De gidsen laten de stad zien vanuit het perspectief van daklozen.

Actie ondernemen

Veel (ex-)daklozen hebben een heftig verleden, moeten omgaan met vele vooroordelen en hebben een kansarme positie op de arbeidsmarkt. Dit maakt het zwaar en lastig om een nieuw leven op te bouwen en niet terug te vallen in het verslavingsbestaan. Amsterdam Underground biedt de (ex-)daklozen de kans een beroep te doen op hun eigen kennis, ervaring en vaardigheden door hun eigen verhaal te vertellen tijdens de rondleiding. Daarnaast werken de gidsen mee aan de opzet en voortgang, waardoor zij het succes grotendeels zelf in de hand hebben.

Vooruitgang mogelijk maken

Aangezien iedereen een tour kan boeken, brengt Amsterdam Underground zo ‘twee werelden’ bij elkaar. De stadswandelingen hebben, naast het oog voor ontwikkeling van de gidsen zelf, tot doel mensen kennis en informatie te geven over het leven als dakloze in Amsterdam.

Meer informatie over Amsterdam Underground: www.amsterdamunderground.org

Amsterdam Underground