Netherlands

Enactus Worldwide

image desc

Utrecht wint nationale competitie

Enactus Utrecht is voor de vijfde keer op rij winnaar van de nationale competitie van Enactus NL. Een jury met leiders uit het Nederlandse bedrijfsleven, investeerders, journalisten en sociaal ondernemers oordeelde vanmiddag dat zij de meeste impact hebben gemaakt met hun sociale projecten en ondernemingen. Utrecht vertegenwoordigt Nederland dit jaar tijdens de World Cup in Londen (26-28 september).

De nationale competitie is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de studenten teams hun sociale impact presenteren in de Jaarbeurs Utrecht. De nationale competitie begint in de ochtend met de openingsrondes. Dit jaar streden twaalf teams om een finale plaats. In het middagprogramma namen de vier winnaars van de poules het op tegen elkaar. Tweede is geworden Erasmus Universiteit Rotterdam.

Charlotte de Kruijk, voorzitter Enactus Utrecht, vertelt dat het team dit jaar vooral heeft geïnvesteerd in kwaliteit. “We hebben de Academy opgezet; een business programma voor onze nieuwe studenten. Ook zijn er twee projecten – Rebottled en Klikstart – als zelfstandige onderneming gestart buiten Enactus. Zo creëren we impact op lange termijn”, vertelt De Kruijk. Ook scoorde Utrecht bij de jury met de projecten Toekies en (t-shirt design door vluchteling kinderen) en Potje Met (maakt jam van wortels die niet worden verkocht).

Foto: MichielDeFotograaf / Michiel Plas