Netherlands

Enactus Worldwide

image desc

Enactus Utrecht schittert in Londen

Met 120 studenten, alumni en relaties uit het bedrijfsleven, universiteiten en hogescholen heeft Enactus Netherlands een topweek beleefd tijdens de Enactus World Cup in Londen (26 – 28 september 2017). De Excel Venue  kleurde oranje; zoveel inspiratie en support bij de presentatie van Enactus Utrecht

De WorldCup is een jaarlijks terugkerend evenement en dit jaar voor het eerst sinds 2009 weer in Europa. In totaal waren er ongeveer 3.000 aanwezigen uit 36 verschillende landen. Bedrijfsleven, overheid en het onderwijs kwamen samen om diversiteit te vieren, de leiders van de toekomst te ontmoeten en bovenal geïnspireerd te raken door alle ondernemende student-initiatieven. Ondernemen voor betere wereld!

Dinsdag… Ambassade en Cultural fair

De Nederlandse delegatie werd in de ochtend warm ontvangen door de ambassade in de UK. Een mooie gelegenheid om de presentatie nog een laatste keer te oefenen voor publiek. In de middag stond de cultural fair op het programma. Alle deelnemende landen laten zich zien, horen en proeven! Nederland deed dat o.a. met een eigen leeuwin, stroopwafels (natuurlijk!) en klompjes sleutelhangers van de Universiteit Utrecht.

Woensdag… DE presentatie

Het presentatie team stond te schitteren woensdag. De verhaal opbouw, de vibes in de groep, de projecten, alles klopte en tot in de puntjes voorbereid. De zaal kleurde oranje met Toekies t-shirts. Utrecht heeft laten zien dat ze met Enactus projecten duurzame impact maken. Rebottled en Klikstart zijn inmiddels zelfstandige ondernemingen die op eigen benen staan gerund door een Enactus-alumnus. Project ‘Potje Met’ pakt voedselverspilling aan. En ‘Toekies’ biedt gevluchte kinderen de mogelijkheid hun verhaal en dromen te tekenen. De kindertekeningen worden op een t-shirt geprint.

Het team heeft laten zien hoe je een wereld creëert waar je trots op kunt zijn. Op het nippertje zijn ze niet door gegaan naar de semi-finals. Nederland werd derde in de poule; ze moesten Guatemala en de United Kingdom voor zich laten gaan.

UN Sustainable development goals

Enactus studenten en alumni zetten zich wereldwijd in om een bijdrage te leveren aan de 17 UN Sustainable Development Goals. Tijdens het globals goals forum woensdag op het hoofdpodium vertelden 16 studenten en alumni uit verschillende landen hoe ze de goals willen aanpakken. Enactus VU alumna Franziska Schaadt vertegenwoordigde met verve goal nummer 4: Goed Onderwijs. Ze liet het publiek inzien hoe bevoorrecht het is om goed onderwijs te kunnen volgen en hoe dit voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn.

Donderdag… India grote winnaar!

De dag van de grote finale! India (Shaheed Sukhdev College of Business Studies ) wint de WorldCup o.a. met een project waarbij ze sloppenwijken helpen om met de bewoners schone sanitaire voorzieningen op te zetten. Een project met een enorme impact op de volksgezondheid; het wordt inmiddels in verschillende delen van het land geïmplementeerd.

Net als de andere drie finalisten – Canada, Puerto Rico en Kirgizië – heeft India een aanstekelijke prestatie geleverd en laten zien hoe je klein begint en uiteindelijk landelijk een groot verschil kunt maken.

Enactus NL wordt institutioneel ondersteund door haar premium partners: Randstad, Rabobank, Allianz, Avast, KPMG, Unilever en CCHO.