Netherlands

Enactus Worldwide

image desc

Hoger onderwijsinstellingen

Alle Enactus Teams zijn verbonden aan een hogeronderwijsinstelling. In Nederland zijn dat er op dit moment zestien. Als lokale platforms voor sociaal ondernemerschap, zelfstandig of binnen Centra voor Ondernemerschap en Valorisatie verbinden de Teams zich direct met de lokale omgeving van de onderwijsinstelling. Hiermee dragen zij bij aan de maatschappelijke doelstelling van het hoger onderwijs in Nederland.

Verrijking studieaanbod

Enactus daagt studenten uit op zoek te gaan naar maatschappelijke behoeften en de beste oplossing daarvoor te implementeren in de vorm van een project. De analytische kant van de student wordt uitgedaagd door bijvoorbeeld behoefteonderzoek, het maken van wijkscans en stakeholderanalyses. En projectplanning, implementatie en management doen een beroep op de praktische vaardigheden van de student. De University Advisor, degene die vanuit de onderwijsinstelling verantwoordelijk is voor het Enactus Team, begeleidt het Team bij het maken van de jaarplannen en draagt zorg voor de verankering binnen de onderwijsinstelling. Enactus vormt als extracurriculair programma een verrijking van het studieaanbod van een hogeronderwijsinstelling.

Internationaal netwerk

Hogeronderwijsinstellingen die een partnership hebben met Enactus maken onderdeel uit van een netwerk van instellingen en leiders van bedrijven van over de hele wereld. Partners hebben toezegging van Enactus World Headquarters. Daarbij biedt Enactus Netherlands ondersteuning bij de ontwikkeling van de lokale Teams. Bijvoorbeeld door het organiseren van trainingen en evenementen of het onderzoeken van subsidiemogelijkheden. Als hogeronderwijsinstelling kunt u studenten een belangrijke en betekenisvolle leerervaring bieden waarvan zij hun hele loopbaan profijt hebben.

Wilt u samenwerken met Enactus? Neemt u dan contact met ons op.

Hoger onderwijsinstellingen

Universiteit van Amsterdam Vrije Universiteit Amsterdam Hogeschool van Amsterdam
Erasmus University Rotterdam De Haagse Hogeschool Stenden Hogeschool
Universiteit Maastricht Universiteit Utrecht Hogeschool Rotterdam
Universiteit van Tilburg Zuyd Hogeschool Radboud Universiteit
Rijksuniversiteit Groningen Universiteit Twente Wageningen University
Universiteit Eindhoven Hogeschool Utrecht Utrecht